Ett barnrum är alltid kul att inreda men du som har barn vet också hur snabbt och lätt det blir stökigt. Därför är funktionalitet och förvaring A och O i ett barnrum, speciellt om barnet är några år redan. Tänk på förvaringslösningar vid planering av nya barnrummet. Här får du några tips.

Lådor, skåp och tillvaratagande på alla rummets skrymslen och vrår är något att ha i åtanke vid inredningen av barnrummet. För att få så mycket plats som möjligt kan du köpa en bäddsoffa eller ett sängskåp att bara dra ut när barnet ska sova eller har kompisar över på övernattning. Kika in på baddsofflagret.com och upptäck deras prisvärda och flexibla sortiment.

inreda barnrummetSå skapar du ”barnslig” förvaring

Värna om dina kreativa kids och skapa perfekta förvaringslösningar både i rummet, i garderoberna och i övrigt. Sängen är det första steget. Det är också där barnet krälar omkring för det mesta. Oavsett om du har en bäddsoffa eller en vanlig säng i rummet så är det bra att göra förvaring under eller bakom sängen. Ställ lådor där barnet enkelt kan lägga i sina leksaker efter en lekfull dag. Tänk på skarpa hörn och hjul, eftersom det är lätt hänt att barn klämmer sig eller slår sig.

Ett annat sätt att få ordning och reda i barnrummet är att göra som med ryska dockor, det vill säga dela upp förvaringen med mindre lådor och förvaringsmöjligheter i de större. Det är också ett sätt att få en bättre överblick över de stora och små sakerna, vilket dessutom underlättar för det lekfulla barnet.

All förvaring blir bättre om du utnyttjar väggarna till fullo. Det utgör dessutom några extra färgklickar där barnet kan hänga upp allt som kommer i dess väg såsom hörlurar, hopprep, skolväskor och kläder. Smart förvaring och snygg inredning i en och samma lösning.

Dela av

Ibland kan det vara både bra och bekvämt att dela av ett barnrum, inte minst om barnet delar rum med något av sina syskon.

  • Dela av med rullvägg i någon häftig färg.
  • Använd bokhyllor för att separera. Utgör också förvaringslösning samtidigt.
  • Placera en skärm i rummet som kan vikas och flyttas när du vill. Låt barnen måla på väggen för att skänka sin egen prägel på den.