Fotonördar finns det gott om. Både i Sverige och i resten av världen. Alla letar efter den perfekta bilden. Den som knappt behöver göras om eller redigeras. En del letar å andra sidan efter den perfekta bilden som gärna ser ut att komma ifrån ett annat årtionde. Kanske det lite mer vintage liknande från 50-talet eller varför inte svart / vitt med en viss grumlighet. Allt för att det ska se så autentiskt ut som det bara går. Att få de bästa ISO-talen och att få ljuset så exakt som man vill, gärna studsa på någon vägg. Det är det alla lever för.

Världens första fotografi togs 1826 i Frankrike. Det är taget ut från ett medeltida slott och det är extrem oskärpa. Det togs av Nicephore Niepce och han använde sig av en Camera Obscura med bälg för att få en bra bild. Det har tagits bilder innan detta men då dessa inte har varit beständiga så har det varit extremt svårt att bevisa. Senare utvecklade man en konst som gjorde att bilden bestod i det skikt som man såg den. Termen Camera Obscura beskrevs egentligen redan 1036 i en bok av den arabiske matematikern Ibn Al-Haitham. Aristoteles redan 300 år innan Jesufödelse gick också igenom teknologin i sin bok Problemata.

Hitta din grej

Om du däremot är intresserad av att bara göra något kul. Kanske någon typ av collage eller varför inte bara ta några bilder på barnen. Då har nog http://www.japanphoto.se/ precis allt. Med en ledande marknad och ett en stor kundbas levererar de endast de bästa kamerorna och tillbehören på marknaden. Självfallet också till ett rimligare pris. Japanphoto lanserar också nya erbjudanden varje månad och satsar stenhårt på näthandel. Företaget har också 600 butiker där du kan få dina bilder utskrivna eller printade för lite större format. Inramning och collage funkar också bra.