En av de största succéer som funnits när det gäller barnfilm är ”Dumma mej”. Spinoffen på filmen går under namnet ”Minioner” och även den har dragit in mångmiljardbelopp. Barnen fullkomligt älskar dessa små gula gubbar som pratar på ett språk som är en blandning av spanska, koreanska och allt möjligt.

13605942-descpicable-me-cards

Nu har den animerade barnfilmen ”Minioner” spelat in över en miljard dollar, motsvarande runt 8,5 miljarder kronor, sedan biopremiären för ett par månader sedan. Enligt källor gör det filmen till den tredje mest inkomstbringande animerade filmen som gjorts hittills. I och med framgångarna med filmen har Universal Pictures slagit ett branschrekord. De har haft tre miljardfilmer under ett och samma år.

Minionernas egna film

De små söta och gula figurerna som kallas minioner fick sitt genomslag i filmen ”Dumma mej” och har sedan dess även setts i uppföljaren. I somras fick de dock en helt egen film och barnen fullkomligt älskar dem. Den som vill bli poppis hos sina barn gör därmed rätt i att skaffa tjänsten Plejmo eftersom de just nu visar Minioner till ett billigt pris. Även om filmen gjort total succé och ungarna verkar älska den, kan man ju ändå ställa sig frågan om ”Minioner” verkligen är så bra?

En underhållande och skojig film

Recensenten i Dagens Nyheter tyckte i alla fall att filmen fungerar bra. Detta beror främst på att den bejakar sin egen fånighet och fullkomligt struntar i flosklerna om att man ska följa sina drömmar, som så ofta brukar prägla de tecknade barnäventyren. Dessutom blir filmen väldigt rolig eftersom merparten av den sker på minionska som är en blandning av all världens språk och blir väldigt lustigt många gånger. Även om storyn stundtals är ganska så fattig så är den ändå underhållande.