Snart släpps nya iPhone 14 Pro Max, flaggskeppet i Apples utbud av mobiltelefoner. En mobil som är tillräckligt stor för att fungera som läsplatta och samtidigt är smidig nog att du kan ta med den överallt. Här kan du läsa om vilken prestanda den med stor sannolikhet kommer att hålla och hur du på bästa sätt kan skydda den när du väl köpt den.

En av Apples nya iPhone-modeller, iPhone 14 Pro Max, kommer med stor sannolikhet att lanseras någon gång under hösten. Rykten gör gällande att datumet för släpp traditionsenligt kan ligga någon gång under slutet av september. En sak är känt redan nu, och det är att skärm och baksida förmodligen kommer ha samma tendens att spricka som tidigare. Att investera i ett iPhone 14 Pro Max skal är med stor sannolikhet ingen dum idé.

Försäkra mobilskärmen med ett mobilskal

Nya iPhone 14 Pro Max kommer vara såpass stor att du kommer kunna använda den som läsplatta. Med en stor skärm kommer texten synas tydligt. Om du är en förälder som ofta läser böcker för dina barn via telefonen kommer den därför att bli ett praktiskt köp. En potentiell nackdel är ju dock att barn gärna greppar tag i telefonen och i värsta fall tappar den. Samma om de vill titta på videos på Youtube. Att det är dyrt att laga en sprucken iPhone-skärm är ingen hemlighet. Att skaffa ett ordentligt mobilskal kan du därför betrakta som en billig mobilförsäkring.

Andra barnskydd för mobiler

Om du läser för barnet i mobilen och ibland också låter barnet själv använda mobiltelefonen kan det vara en bra idé att se över några fler säkerhetslösningar, förutom ett bra mobilskal. Även iPhone 14 Pro Max kommer innehålla möjligheter att ställa in ett antal barnsäkringar. Du kan till exempel aktivera ett barnkonto som har olika begränsningar för hur mobilen kan användas. I detta kan du till exempel ställa in begränsningar för köp på nätet och Appstore, ställa in regler för vilka sökningar som kan göras på nätet och på streamingtjänster med mera.

Vad säger ryktena om iPhone 14 Pro Max?

Inte mycket är känt i nuläget om Pro Max-varianten av kommande iPhone 14, förutom att skärmstorleken kommer vara något utöver det vanliga. Däremot finns det en hel del välgrundade rykten. Enligt en läcka ska den 14:e upplagan av Pro Max få en större större kameramodul på baksidan. Kameran beryktas dessutom hålla sådan standard att den kan filma i 8Ks upplösning. Designmässigt kommer det enligt uppgift inte ske några större förändringar, med undantag för att mobilens hörn kommer att bli rundare. När det gäller design kommer ett tillskott att när det gäller färgval. Tydligen ska en lila variant tillkomma. Batteritiden kommer med största sannolikhet att överskrida iPhone 13 Pro Max lite dryga 12 timmar. Vad som står klart är i vilket fall att det ser ut som att nya iPhone Pro Max kommer att fortsätta vara den typ av mobiltelefon som är till för kunder som verkligen vill tänka maximalistiskt när det kommer till mobilen. Oavsett om du vill kunna läsa godnattsagor för barnen eller ta film och foton av proffskvalitet.