Självklart vill du ge dina barn det finaste rum de kan tänka sig, men det är inte alltid budgeten tillåter några stora utsvävningar. Heminredning kan dessutom bli ett ganska dyrt kapitel. För den som handlar prismedvetet finns dock fina möjligheter att skapa ett vackert barnrum.

Det finns många onlinetjänster som erbjuder förmånliga rabattkoder på heminredning, till exempel Homeroom där du kan hitta allt du behöver för att skapa en komplett inredning. Att använda rabattkoder är ett smart sätt att pressa priset på varor som inte är på allmän realisation.

Vill du inreda ekonomiskt är det klokt att tänka långsiktigt. Barnet kommer att växa en hel del mellan första klass och studentexamen. Ändå är de grundläggande behoven desamma. Alla som studerar behöver bra belysning, en praktisk arbetsyta och en bekväm stol. Vissa möbler, som till exempel skrivbord, kan du hitta i modeller som kan växa med barnet. Då slipper du göra dyra nyinvesteringar vartannat år. Att skapa en bra miljö i hemmet för läxläsning och skolarbete är bra för att ge barnen möjlighet att möta de krav som skolan ställer.

Flera sätt att skapa en billig inredning i barnrummet

En rabattkod är inte den enda metoden du kan använda för att köpa inredning billigt till dina barn. Du kan också göra riktigt goda fynd när du handlar begagnat. Om du kombinerar nya prisvärda fynd med möbler du hittar på second hand kan du dessutom skapa ett personligt och unikt barnrum.

När du inreder dina barns rum bör du tänka både på hur det ser ut, men även på hur rummet fungerar. Satsa på smart förvaring för att undvika onödigt slitage på saker. Leksaker som förvaras löst på golvet tenderar att gå sönder och behöva bytas ut. Tänk också på faktorer som ljudnivå – textilier verkar ljuddämpande och skapar en hemtrevlig känsla i rummet.

Färg är viktigt för barns utveckling

Glöm inte bort att inkorporera färg när du inreder barnens rum. Studier visar att färg är en viktig del i barns utveckling redan från födseln, och inredningsexperter som Isabelle McAllister är extra noggranna med färgvalen i barnrum. Att piffa upp ett barnrum med ny färg behöver inte bli dyrt – du kan arbeta med billiga textilier och åstadkomma stor förändring. Vill du ha inspiration finns det mycket att hämta hos kändisar och inredningsexperter i press och sociala medier.