Att läsa är avslappnande men för att få läsro och kunna slappna av är miljön viktig. För att kunna koppla bort den stressiga vardagen och läsa i lugn och ro kan en spavistelse vara en bra idé. Där kan du njuta av din favoritbok i relaxen mellan spabehandlingarna.

Att läsa böcker är ett utomordentligt sätt att slappna av men för att kunna göra det maximalt är miljön du läser i otroligt viktig. För att kunna njuta av din favoritbok och verkligen koppla av är spa en bra plats att läsa på. Du kan boka ett spapaket för att få en paus från vardagen och för att få läsa ifred. Om du bokar in en weekend på spa kan du varva läsande med spabehandling, badande och någon tupplur. Ett tips är att du ska stänga av telefonen eller lämna den på rummet för att inte bli störd i ditt läsande.

Hitta bra böcker

Book,Stack,In,The,Library,Room,And,Blurred,Bookshelf,ForOm du är vilse i bokvärlden kan det vara en bra idé att kika på olika boktopplistor. Pocketböcker är perfekta att ta med på spa eller när du ska resa någonstans. Det är både små och lätta. Kolla in pockettoppen om du vill ha inspiration på bra böcker. Välj inte bara en bok utan se till att du ha 2-3 böcker som du tror du kommer tycka om. Om du märker att du inte gillar en bok som du har börjat på, lägg bort den och ta nästa. Ödsla inte tid på en bok som du inte får någon känsla för. Då kommer läsningen bara att kännas lite tråkig och inte alls lika avkopplande och trevligt som det kan vara. Målet med en bok är att du ska bli totalt uppslukad av läsningen och glömma tid och rum. När du blir det vet du att du har hittat rätt bok. Du kan också gå in på en bokhandel eller på ett bibliotek och be om tips och råd. Personalen brukar vara kunniga och ha en massa bra tips.

Pockettoppen 2021:

1. Vargasommar av Hans Rosenfeldt
2. Där kräftorna sjunger av Delia Owens
3. Berätta aldrig det här av Frida Boisen
4. En stund är vi vackra på jorden av Ocean Voung
5. Mytomanen av Sofie Sarenbrant